Åtte regler for å gjøre det slutt

Å avslutte et forhold er ikke lett. Finnes det en bra måte å dumpe noen på? Egentlig ikke, men vi har noen tips som kan hjelpe.

Publisert
Sist oppdatert

På samme måte som det finnes metoder for å sørge for at et forhold fungerer, finnes det metoder for å være sikkert på at avslutningen går glatt.

Her er åtte regler som hjelper deg å avslutte et forhold på en måte som gjør at dere begge kommer dere opp og videre etter bruddet.

1) Ta alt ansvarUansett hva grunnen er til at du vil ut av forholdet, ikke skyld på partneren din. Husk på at det er du som ikke får dine behov dekket, og at det er ditt problem. I tillegg er det ikke mulig for partneren din å føle seg vel i forholdet dersom du ikke får dine behov dekket.

2) Vær takknemligVær raus. Gå hver deres vei med respekt for hverandre. Prøv å rydd opp i saker som ikke er ryddet opp i, men ikke dra det ut for lenge. Hvis den kommende eksen din er sur, ikke argumenter med ham eller henne. Da er det bedre å ikke si noe.

3) Vær veldig tydeligIkke glem den andre personens følelser, men ikke gi deg. Det er lett å bli misforstått hvis du prøver å være medfølende. Gjør det helt klart at dette er en dumping. Si for eksempel: ”Ikke misforstå meg nå. Jeg avslutter forholdet”. Og ikke lov at dere skal forbli venner eller noe sånt. Det gir bare falskt håp. Dere trenger å være borte fra hverandre en stund.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer