Åtte regler for å gjøre det slutt

Å avslutte et forhold er ikke lett. Finnes det en bra måte å dumpe noen på? Egentlig ikke, men vi har noen tips som kan hjelpe.

Publisert
Sist oppdatert

På samme måte som det finnes metoder for å sørge for at et forhold fungerer, finnes det metoder for å være sikkert på at avslutningen går glatt.

Her er åtte regler som hjelper deg å avslutte et forhold på en måte som gjør at dere begge kommer dere opp og videre etter bruddet.

1) Ta alt ansvar
Uansett hva grunnen er til at du vil ut av forholdet, ikke skyld på partneren din. Husk på at det er du som ikke får dine behov dekket, og at det er ditt problem. I tillegg er det ikke mulig for partneren din å føle seg vel i forholdet dersom du ikke får dine behov dekket.

2) Vær takknemlig
Vær raus. Gå hver deres vei med respekt for hverandre. Prøv å rydd opp i saker som ikke er ryddet opp i, men ikke dra det ut for lenge. Hvis den kommende eksen din er sur, ikke argumenter med ham eller henne. Da er det bedre å ikke si noe.

3) Vær veldig tydelig
Ikke glem den andre personens følelser, men ikke gi deg. Det er lett å bli misforstått hvis du prøver å være medfølende. Gjør det helt klart at dette er en dumping. Si for eksempel: ”Ikke misforstå meg nå. Jeg avslutter forholdet”. Og ikke lov at dere skal forbli venner eller noe sånt. Det gir bare falskt håp. Dere trenger å være borte fra hverandre en stund.

4) Hold vennene dine utenfor
Ikke si noe til venner, familie eller kolleger før du gjør det slutt. Når du ha gjort det - ikke legg ut om detaljene til noen. Selv om det kan være viktig å få støtte av venner, er dette en privatsak mellom deg og eksen din.

5) Ikke vent til en passende anledning
Gjør det slutt så raskt som mulig når du har bestemt deg. Å vente gjør det bare vanskeligere for dere begge. Hvis du er redd for hvordan partneren din kommer til å reagere, gjør det slutt på et offentlig sted.

6) Ikke gjør det slutt på en spesiell dag
Å avslutte et forhold på bursdagen til partneren din, bryllupsdagen deres eller Valentines Day er slemt. Du ødelegger kanskje den dagen for alltid for eksen din.

7) Ikke gjør det slutt i flere omganger
Ikke prøv å distanser deg selv med å foreslå at dere skal møte andre personer også, eller å ikke svare telefonen. Det kommer bare til å gjøre det vanskeligere. Tenk på det sånn: Det gjør mer vondt når du river plasteret av sakte enn når du røsker til.

8) Vis hensyn med personlige ting
Flytt så mange personlige eiendeler du kan fra kjærestens bosted før du gjør det slutt. Det er vanskeligere å hente dem etter bruddet. Hvis eksen din har personlige ting liggende hos deg, ha dem klare til å hentes eller tilby deg å sende dem i posten.

Ved å følge disse åtte skrittene til å gjennomføre et brudd på en fornuftig måte, kan du vite at du har behandlet en du en gang var glad i med den samme respekten du ville ønsket å få selv.

Mozon.no, 28.10.2003

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer