Åtte trinn til bedre økonomi

Grepene du vil ha glede av i 2013 og mange år fremover.

TA EN RUNDE MED BANKEN: Er det lenge siden du tok en runde med banken, kan du tjene mye på å innhente nye tilbud. Særlig om du har oppgradert standarden på boligen din.  Foto: Colourbox.com
TA EN RUNDE MED BANKEN: Er det lenge siden du tok en runde med banken, kan du tjene mye på å innhente nye tilbud. Særlig om du har oppgradert standarden på boligen din. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2013 får nordmenns personlige økonomi god drahjelp av lave renter og økte lønninger. Likevel bør du bruke 2013 til å bygge et godt fundament for fremtiden.

DinSides åtte grep vil gi deg bedre økonomi på kort og lang sikt.

1. Sett opp budsjett

Se gjennom hvor mye penger du brukte i fjor. For mange vil det være en tankevekker å se hvor mye penger man har brukt på klær, sko, elektronikk, røyk og ta-med-kaffe.

Bruk penn og papir eller gå gjennom forbruket i nettbanken. DinSides sløsekalkulator viser hvor mye du kan spare hvis du kutter ut sløsingen.

Beregn hvor mye du må sette av til faste utgifter, og legg en plan for hvordan du skal disponere resten av pengene. Setter du opp budsjett, og ikke minst følger det, er det mye lettere å fylle opp sparekontoen underveis i året.

Les også: Nå skal nettbanken varsle deg FØR budsjettet sprekker

2. Opprett regningskonto

Del årets faste utgifter (lån, strøm, forsikringer, NRK-lisens, barnehage med mer) på 12 og overfør dette beløpet pluss en liten buffer til en regningskonto på lønningsdag hver måned. Da får du en forutsigbar økonomi gjennom året, uavhengig av når det er forfall på de største regningene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer