Åtte ukers behandlingstid hos Skandiabanken

Stor kundestrøm og økt etterspørsel for boliglån skaper problemer for saksbehandlerne.

Anita og Marianne i Skandiabanken har mye papirarbeid om dagen. Du bør smøre deg med tålmodighet om du skal refinansiere her.  Foto: Skandiabanken
Anita og Marianne i Skandiabanken har mye papirarbeid om dagen. Du bør smøre deg med tålmodighet om du skal refinansiere her. Foto: Skandiabanken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er ganske trofaste mot banken, og vanligvis bytter bare 5-6 prosent av norske bankkunder ut sin bankforbindelse årlig. Denne våren er det imidlertid flere enn vanlig som har byttet til Skandiabanken. De har fra mars til mai fått 69 prosent flere kunder enn på samme tid i fjor.

Den store veksten skaper kapasitetsproblemer for Skandiabanken, og det tar nå inntil åtte uker å få behandlet en søknad om boliglån.

Les også: Ny bank på tre minutter

Mange på vent

Skandiabanken opplever ikke bare en tilstrømning av nye kunder, stadig flere vil også låne penger til bolig i banken. Mens antall kunder har økt med om lag 69 prosent, har utlånsveksten fra mars til mai økt med 78 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det er altså både nye og eksisterende kunder som nå flytter boliglånet til Skandiabanken.

Og siden mange står på vent mens de får behandlet søknaden, vil veksten i realiteten bli enda større.

Kjøpe ny bolig nå? Merk at det bare er søknader om refinansiering som kan ta inntil åtte uker å behandle. Søknad om lån til kjøp av ny bolig blir håndtert fortløpende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer