Autisme kan behandles med diett

- Autisme kan så absolutt behandles! Det er påstanden fra norske leger og foreldre som har oppdaget sammenhengen mellom kosthold og autisme

Publisert
Sist oppdatert

Autistiske barn kjennetegnes blant annet ved at de har lite eller ingen kommunikasjon med verden rundt seg.

Diagnosen har sammenheng med alvorlige adfersproblemer og betyr i mange tilfelle et liv i institusjoner eller med kontinuerlig oppfølging.

Men nå mener flere leger og foreldre at sykdommen i stor grad kan behandles med riktige medisiner og kosthold. Løsningen ligger i intoleranse mot en bestemt type proteiner i kostholdet

En ny gutt- Vi spurte jo legen om det var noe mer vi kunne tilby vår sønn. Men svaret var at det ikke fantes noe som kunne gjøres medisinsk, forteller Inger Grahnstedt som er medlem i Norsk Protein Intoleranse Forening, til TV2 Nyhetene tidligere denne uken.

Grahnstedt er mor til Stian som fikk diagnosen autisme fire år gammel. Da kunne han ikke snakke og kommuniserte dårlig med omgivelsene.

Men med riktig diett og medisiner fra USA ble Stian raskt mye bedre.

- Da han begynte på dietten ble han plutselig mer våken. Han mistet sløret i øynene og fulgte mye mer med på omverdenen. Så han ble egentlig en ny gutt i løpet av tre uker forteller Grahnstedt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer