Automatmonopol til Norsk Tipping

EFTA-domstolen har talt. Nå må spilleautomater som ikke tilhører Norsk Tippng bort før sommerferien.

Publisert
Sist oppdatert

Staten vantStaten vant automatsaken i EFTA-domstolen. Dommen ble lest opp i et eget rettsmøte i Luxembourg i dag. Dette betyr at Norsk Tipping kan gis enerett til drift av gevinstautomater, slik Stortinget vedtok i 2003, skriver Kultur og Kirkedepartementet i en pressemelding på sine nettsider.

- Dommen er først og fremst en seier for de spilleavhengige og kampen mot spilleavhengighet som et folkehelseproblem, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

- I tillegg er dommen en seier for demokratiet, fordi EFTA-domstolen har støttet Stortingets begrunnelse for enerettsvedtaket i 2003.

Fjernes 1. juli

Statsråden berømmer Regjeringsadvokatens innsats i saken. Åtte andre EØS-land har støttet Norges argumenter overfor EFTA-domstolen.

Kulturdepartementet melder at dagens automater vil bli fjernet før 1. juli 2007. Norsk Tipping vil forberede sin automatdrift, men de første automatene vil trolig ikke bli satt ut før neste år.

Formelt sett har Høyesterett ikke avsluttet ankebehandlingen i den norske rettsprosessen om Norsk Tippings automatdrift. Staten vil i et prosesskrift oppfordre Høyesterett til så raskt som mulig å avgjøre den saken, i samsvar med EFTA-domstolens avgjørelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer