Avbrudd høyst én gang

Men Netcoms avbruddsvilkår skal angivelig ikke tas helt bokstavelig.

"Beriker seg" Netcom mener kunder som betaler avbruddsgebyret ofte beriker seg på deres bekostning.
"Beriker seg" Netcom mener kunder som betaler avbruddsgebyret ofte beriker seg på deres bekostning. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er lansert en ny iPhone, og DinSide har bragt en stor oversikt over hvordan man kan sikre seg den på billigst måte. Det viser seg at noen av de billigste løsningene innebærer å si opp abonnementsavtalen for en subsidiert telefon, og så betale avbruddsgebyret.

- Vi vil unngå brudd til egen vinning

Ved finlesing av Netcoms generelle abonnementsvilkår, ser vi at Netcom nå vil hindre kunder i å benytte avbruddsadgangen gjentatte ganger:

"Dersom en Kunde bryter forutsetningene (f.eks. ved å utnytte oppsigelsesretten mer enn en gang), forbeholder NetCom seg retten til enten å fastholde Abonnementsavtalen ut bindingstiden eller kreve erstattet fra kunden sitt fulle økonomiske tap, dvs i tillegg til bruddgebyret det resterende fortjenestetap for bindingstiden."

- Hvorfor vil dere hindre kundene i å betale avbruddsgebyret mer enn én gang?

- Det er ikke snakk om én gang, sier kommunikasjonsjef Øyvind Vederhus i Netcom. - Dette vilkåret slår inn etter at du har betalt avbruddsgebyret tre ganger. Da vi lanserte iPhone ifjor, var det noen som beriket seg på å betale avbruddsgebyret og selge telefonen videre ulåst. Det er dette vi vil forhindre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer