Avgiftsendring gir deg prissjokk!

Bestiller du CDer, DVD-plater eller videoer fra utlandet? Nye avgiftsregler fra 1. mars gjør at du bør bestille i dag for å slippe avgiften.

Publisert

Du slipper dessverre ikke unna. Enten du bestiller skriftlig, via telefon eller shopper via Internett må du nå betale merverdiavgift på varer bestilt fra utlandet. I tillegg må du betale toll og avgifter dersom varen er toll- og avgiftspliktig.

Tidligere ble det ikke krevd toll- og avgifter når de samlede avgiftene ikke oversteg 50 kroner. Det vil si at man fritt kunne kjøpe gjenstander til rundt 200 kroner. Dette er det nå slutt på!

Hensikten med regelendringen er å gi lik avgiftsbelastning på varer kjøpt på postordre fra utlandet og varer kjøpt i Norge. Fram til 1. mars har det ikke blitt oppkrevd merverdiavgift i Norge ved innførsel av sendinger av lav verdi. Disse vareleveransene blir i utgangspunktet heller ikke avgiftsbelagt i avsenderlandet.

Utenlandske postordreselskaper har derfor hatt en klar avgiftsfordel ved at de har kunnet selge blant annet videoer og CDer til norske kunder uten at det har blitt krevd avgift. For de norske nettselskapene er derfor avgiften en konkurransemessig fordel.

Du betaler prisen

For deg som kunde innebærer imidlertid avgiften at du må betale høyere pris enn før. De gylne tidene er altså forbi…

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer