Avgjørelsen er utsatt

EUs forslag om dårligere reklamasjonsrettigheter har møtt motstand flere steder.

Foto: Colourbox.com
Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

EU har derfor utsatt behandlingen av det nye forbrukerdirektivet til etter sommeren, skriver E24. Flere land i Europa har klaget på det foreslåtte direktivet som ville gi forbrukerne dårligere reklamasjonsrettigheter og mindre handlefrihet.

Forbrukerorganisasjoner over hele Europa har vært i opprør etter at forslaget til nytt forbrukerdirektiv ble kjent. Også i DinSide reagerte vi kraftig på forlaget. Les også kommentaren: En liten katastrofe

Motstanden forslaget har fått, fører trolig til at saken blir utsatt til oktober.

Fra fem til to år

For Norge vil det foreslåtte direktivet blant annet bety at forbrukerne mister reklamasjonsretten på fem år på varer som er ment å vare lenge. Tilbake står forbrukerne med to års reklamasjonsrett.

Også rettighetene ved kjøp av nybygde hytter/boliger blir kraftig rammet, vet at forbrukerne ikke vil ha mulighet til å ilegge utbygger dagbøter, skriver E24.

Dessuten vil mulighetene til å protestere på urimelige kjøpsvilkår bli mindre, og telefonselgere får friere tøyler enn det de har i dag.

Dette har både Forbrukerombudet og Forbrukerrådet i Norge reagert kraftig på. Også Nederland, England, Irland, Skottland, Belgia, Island, Sverige og Spania skal være land der forbrukerne vil få kortere reklamasjonsrett hvis forslaget går gjennom.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.