Avhengig av morgenkaffe?

Er du koffeinavhengig virker ikke kaffen like bra som før.

MISTER EFFEKTEN: - Folk som drikker kaffe regelmessig føler seg oppkvikket når de tar sin morgendose. Men forskning tyder på at dette snarere er en reversering av den trettheten man opplever når koffeinnivået i kroppen synker, skriver forsker Peter Rogers. Foto: colourbox.com
MISTER EFFEKTEN: - Folk som drikker kaffe regelmessig føler seg oppkvikket når de tar sin morgendose. Men forskning tyder på at dette snarere er en reversering av den trettheten man opplever når koffeinnivået i kroppen synker, skriver forsker Peter Rogers. Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De som har erklært seg avhengige av kaffe, blir kanskje skuffet over å høre at morgenkoppen ikke virker oppkvikkende på dem lenger.

Forskere ved universitetet i Bristol har funnet ut at kaffe- te- og coladrikkere utvikler en toleranse for de angstdempende og stimulerende effektene som koffeinet vanligvis gir. Det betyr at for de koffeinavhengige, vil kaffen bare føre til et normalt nivå av årvåkenhet, ikke høyere, ifølge Reuters Health og Nature.com.

Abstinenser

- Folk som drikker kaffe regelmessig føler seg oppkvikket når de tar sin morgendose. Men forskning tyder på at dette snarere er en reversering av den trettheten man opplever når koffeinnivået i kroppen synker, skriver forsker Peter Rogers.

Les også: Sjefen bør betale kaffen din

Hodepine

Forskningsteamet fikk deltakerne i undersøkelsen til å la være å drikke kaffe i 16 timer, deretter fikk de enten en koffeinpille eller en placebopille. Gruppen var delt i to, etter hvor mye kaffe de pleide å drikke.

Deltakerne måtte rapportere om stressnivå, årvåkenhet og hodepine. Deltakerne som konsumerte gjennomsnittlig og over gjennomsnittlig koffein, og som fikk placebo, rapporterte døsighet og hodepine. De som fikk koffein merket ikke noe.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer