Avhengig av sukker

Fet mat og søtsaker kan gjøre deg narkoman. Er du avhengig av sukker?

Publisert
Sist oppdatert

Det er forskerne ved Rockefeller University i New York som kommer med denne påstanden.

De mener fet mat og søtsaker utløser kjemiske reaksjoner i hjernen som kan føre til overspising. Fråtsing i fett og sukker utløser en kjemisk belønning i hjernen som likner på effekten av narkotika.

Forskerne ved Rockefeller University mener denne reaksjonen fører til at man i likhet med narkotika stadig spiser mer usunn mat for å oppnå en tilsvarende tilfredsstillelse. Det finnes også en klar sammenheng mellom overvekt hos voksne og i hvilken grad de spiste fet og søt mat som barn.

Hormoner i ubalanseSukkersuget kan skyldes ubalanse i hormonene i kroppen. Når du spiser mye sukker kan det være vanskelig for kroppen å regulere blodsukkeret skikkelig.

Resultatet er høyt blodsukker som faller raskt etter en stund. Da føler du deg slapp og får behov for å fylle på med mer sukker.

Sukkernarkoman- Hver dag får du i deg enorme doser skjult sukker. Den eneste måten å beskytte seg på er gjennom kunnskap, mener den svenske sykepleieren Bitten Jonsson. Hun har spesialisert seg på avhengighet til sukker og driver en egen klinikk i Hudingsvall som behandler sukkernarkomane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.