Avhengig av sukker

Fet mat og søtsaker kan gjøre deg narkoman. Er du avhengig av sukker?

Publisert
Sist oppdatert

Det er forskerne ved Rockefeller University i New York som kommer med denne påstanden.

De mener fet mat og søtsaker utløser kjemiske reaksjoner i hjernen som kan føre til overspising. Fråtsing i fett og sukker utløser en kjemisk belønning i hjernen som likner på effekten av narkotika.

Forskerne ved Rockefeller University mener denne reaksjonen fører til at man i likhet med narkotika stadig spiser mer usunn mat for å oppnå en tilsvarende tilfredsstillelse. Det finnes også en klar sammenheng mellom overvekt hos voksne og i hvilken grad de spiste fet og søt mat som barn.

Hormoner i ubalanseSukkersuget kan skyldes ubalanse i hormonene i kroppen. Når du spiser mye sukker kan det være vanskelig for kroppen å regulere blodsukkeret skikkelig.

Resultatet er høyt blodsukker som faller raskt etter en stund. Da føler du deg slapp og får behov for å fylle på med mer sukker.

Sukkernarkoman- Hver dag får du i deg enorme doser skjult sukker. Den eneste måten å beskytte seg på er gjennom kunnskap, mener den svenske sykepleieren Bitten Jonsson. Hun har spesialisert seg på avhengighet til sukker og driver en egen klinikk i Hudingsvall som behandler sukkernarkomane.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer