Avlyser NVE strømkrisen?

- Sannsynligheten for en ekstrem knapphetssituasjon denne våren er betydelig redusert, skriver NVE i en pressemelding.

Publisert
Sist oppdatert

Meldingen fra NVE lyder slik:

Kraftsituasjonen per 19. mars viser at den positive utviklingen fra forrige uke er forsterket gjennom mildt vær og økning i tilsigene til kraftmagasinene. Kraftmarkedet var i uke 11 og hittil i uke 12 preget av fallende priser, og markedsutviklingen tyder på at sannsynligheten for en ekstrem knapphetssituasjon denne våren er betydelig redusert. En kald, tørr og sen vår vil imidlertid fortsatt kunne lede til knapphet og høye priser i hele eller mindre deler av landet i vårknipa. For å sikre en fortsatt positiv utvikling er det viktig at forbrukerne sparer strøm og at importen holder seg høy.

Fyllingsgraden i norske vannmagasin falt med 1,6 prosent fra mandag 10. mars til mandag 17. mars, slik at fyllingsgraden nå er 24,9 prosent. Magasinfyllingen i Sverige falt med 2,1 prosent og var ved inngangen til uke 12 på 13,6 prosent. Tilsig til de norske magasinene lå litt over normalt i uke 11 og ventes å ligge noe over normalt i inneværende uke.

I alle de nordiske landene har det vært fallende produksjon og forbruk fra uke 10 til 11. I uke 11 var den norske nettoimporten på om lag 400 GWh, dvs. en økning på rundt 100 GWh fra uke 10.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer