Avslør dårlige joggesko

Et nytt eksperttips gjør det lettere å avsløre dårlige joggesko. Hvis de lar seg vri som en klut, gir de ingen støtte for føttene.

Publisert
Sist oppdatert

- Ta tak foran i tuppen og bak på hælen. Hvis skoen kan vris rundt, har den ikke bestått testen. Da er sålen og oppbyggingen for dårlig til å kunne gi føttene støtte, sier fagansvarlig Anne Hartikka i Medicus Plesner AS.

Hun råder folk til å ta denne vritesten før de kjøper joggesko. Da finner man ut om sålen er solid og om skoen gir god sidestabilitet.

- Gode joggesko er sunnere enn de fleste andre fotplagg, men styr unna dårlige modeller, sier Hartikka, som årlig veileder flere tusen kunder i bruk av sko, innleggssåler og spesialsåler.

Amerikanske eksperter på sin side mener a det er bare å glemme å bruke tusenvis av kroner på dyre joggesko

For hard såle Hun synes folk burde være raskere med å få utført en fotanalyse når de får vondt i føttene, eller får smerter som egentlig skyldes fotplager.

- Hvis du for eksempel får vondt i knærne er det lurt å sjekke om det kan skyldes skjevstilling i ankler og føtter. Årsaken til kneskaden sitter i mange tilfeller lenger nede. Det samme kan gjelde skader i hofter, rygg og skuldre, sier hun.

For å forebygge belastningsskader er riktig fottøy avgjørende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer