Avslører krisen

Hva skjer med moten i finanskrisen?

Skal man tro ekspertene er slike buksehull noe av det heiteste i nedgangstider.  Foto: Synne Hellum Marschhäuser
Skal man tro ekspertene er slike buksehull noe av det heiteste i nedgangstider. Foto: Synne Hellum Marschhäuser Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror absolutt pengekriser gjennom tidene har påvirket motebildet. Se bare på hvordan det var etter depresjonen, da brukte folk grovere stoffer som ull og tweed og folk måtte klare seg med det de hadde, nøysomhet rulte, Cecilie Leganger, motejournalist i Kk.no. - Arbeidsløsheten i England på 70-tallet er også et godt eksempel på krisetid, hvor punken i etterkant kom som et opprør. Sikkerhetsnåler, hullete klær og aggresjon, sier Leganger.

- Motebildet vil alltid bli påvirket av samfunnet forøvrig, i større eller mindre grad. Det kommer som en reaksjon, et opprør eller kommentar mot det som skjer, sier Leganger.

Vi har stilt spørsmålet: Har finanskrisen noe å si for hvordan vi kler oss?

Langsiktig har flere økonomiske kriser satt spor i historieboka. Vi har forsøkt å kartlegge motebildet under og etter de mest kjente økonomiske krisene de siste hundre årene. Merker den "utskjelte" motebransjen økonomiske kriser?

Vi har fått hjelp av motejournalistene Kjersti Starvik fra Henne.no og Cecilie Leganger fra Kk.no. Vi teller ned fra 30-årskrisen til finanskrisen 2008.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer