Avslører telefonsvindel

Har du prøvd deg på en spansk en med forsikringsselskapet? Det danske forsikringsselskapet, Alka Forsikring, har sett seg lei på forsikringssvindel, og avslører nå svindelforsøk over telefon ved hjelp av sannsynlighetskalkyler.

Publisert
Sist oppdatert

Forsikringsselskapet har kjøpt en analytisk forretningsløsning som analyserer alle skademeldinger, og de sakene som er mest sannsynlig gjenstand for svindelforsøk blir automatisk lagt ut til etterforskning, melder Jyllands-Posten.

Programmet er basert på informasjon fra Alka og analyser fra selskapet bak programmet Protective Fraud, SPSS.

Finner svindlere

Jakob Laursen, underdirektør i Alka Forsikring, tror systemet kan hjelpe selskapet å sile ut forsikringssvindel på en mer effektiv måte, og påpeker at denne investeringen er et ledd i å sikre ærlige kunder gode priser.

Et lavt prisnivå er avhengig av at vi klarer å redusere antall forsikringssvindler, sier Laursen til Jyllands-Posten.

Programmet har hjulpet selskapet å systematisere tidligere avslørte svindler, og selskapet håper de kan ta enda flere svindlere på denne måten. Tidligere har de ansatte vurdert sak for sak i sammenheng med den historiske sannsynligheten for at en forsikringsskade kan være fiktiv.

- Det danske forsikringsmarkedet er særdeles progressivt, og selskapene er meget interessert i nye metoder og teknologi, sier Fred van Rijn, direktør i SPSS.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer