B-gjengen ruster opp til kamp

- Vil bort fra A-mennesketyranniet

- Hvorfor skal vi innrette livene våre etter en samfunnsrytme som ble til i bonde- og industrisamfunnet, når dagens innovasjonssamfunn ikke krever det, spør B-samfunnet.   Foto: Colourbox
- Hvorfor skal vi innrette livene våre etter en samfunnsrytme som ble til i bonde- og industrisamfunnet, når dagens innovasjonssamfunn ikke krever det, spør B-samfunnet. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er mørketid, og for enkelte hjelper det lite at klokka er skrudd en time tilbake. B-menneskene vil sove lengre hele året, og krever nå at myndighetene tar dem på alvor og tilrettelegger for et samfunn som gjør det mulig å leve, arbeide og sove når en selv ønsker det.

-Vi vil ta et oppgjør med 8-16-samfunnet og dets manglende respekt for B-menneskers døgnrytme, slår B-samfunnet fast på sin hjemmeside.

Involverer ministeren

Organisasjonen samler i disse dager inn underskrifter i kampen for å tilrettelegge for individuelle døgnrytmer.

- Hvis vi får inn mer enn 5.000 underskrifter lover vi i B-samfunnet å gjøre alt vi kan for å få dette løftet frem til arbeids- og inkluderingsministeren, og oppfordre til konkrete tiltak for å skape et likestilt samfunn mellom A- og B-mennesker.

Les også: - Tøft å være B-menneske nå

B-samfunnet hevder nemlig at menneskers døgnrytme er genetisk og arvelig betinget, og henviser til nyere forskning, blant annet fra en gruppe forskere fra Berlin som har konkludert med at ekstreme A-mennesker har en genfeil.

- Så mange som én av fire har en naturlig døgnrytme som ikke passer med 8-16-samfunnet, og er såkalte B-mennesker. Til sammenligning finnes det 10-15 prosent A-mennesker, mens resten av befolkningen er en blanding.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer