Babyen skjønner hva bikkja bjeffer

En seks måneder gammel baby forstår faktisk hva hunden mener.

Foto: Colourbox
Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forstår du hva et bjeff betyr? Forskere ved Brigham Young universitet i Provo i USA har avdekket at barn på seks måneder vet forskjellen på aggressiv og glad bjeffing.

Bikkja og toåringen er like smarte

Det er uklart om så små barn skjønner at flekkede tenner er tegn på trøbbel, men de har en sofistikert forståelse av hunders måte å uttrykke følelser på, ifølge leder av studien, professor i psykologi og nevrovitenskap, Ross Flom.

Barna forstår også bjeffingen til hunder de ikke kjenner.

George, den surfende hunden

- Medfødt evne

- Vi tror babyer er født med et bredt sett med evner og ferdigheter, og av disse utvikles eller slipes avhengig av oppveksten til barnet, sier professoren til helsenettstedet Health24.

En hund etter luksus

Han og teamet hans rekrutterte 128 sped- og småbarn til studien sin. Ingen av barna hadde nevneverdig kjennskap til hunder fra før.

Glade og sinte hunder

Barna fikk se stillbilder av aggressive og rolige hunder, samtidig som det ble avspilt ulike bjeffelyder - godmodige og aggressive.

Da bildet av hund og bjeffelyd samsvarte, gransket de seks måneder gamle babyene bildet mye lenger enn de gjorde da det motsatte var tilfelle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer