Babymassasje gir nattesøvn

Må du opp om natten for å trøste gråtende barn? Da kan en lett massasje være løsningen.

Publisert
Sist oppdatert

Noen ganger hjelper verken vuggesang eller høytlesning fra "Hamsteren Huffe". Da kan babymassasje være løsningen som får barnet til å sovne.

Det viser en britisk undersøkelse som har samlet resultater fra flere forsøk med babymassasje. Konklusjonen viser at massasjen reduserer nivået av stresshormoner, bygger sterkere bånd mellom mor og barn, og attpåtil gir bedre nattesøvn.

Babymassasje bygger på andre prinsipper enn den type stump vold som kan brukes på voksne mennesker. For her er det ikke muskelkraft som skal til. Barna skal bare berøres eller gnis lett over hele kroppen, det er også mulig å massere musklene under huden med forsiktige bevegelser. Noen helsestasjoner kan også tilby kurs i riktig massasjeteknikk.

Gråtende barn? Her er forskernes siste teknikk mot kolikk:

Sover bedre- Vi begynte med babymassasje på grunn av kolikksmerter. I dag er han mye bedre, men fortsatt bruker vi massasje både til morgen- og kveldsstellet, forteller Anne Line Pettersen Løksa fra Oslo. Hun er mor til Elias som nå er fire måneder gammel og sover godt om nettene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer