Svenskehandel

Baconmangel i svenske matbutikker

Mangelen på bacon og andre svinekjøttprodukter i svenske matbutikker er større enn på flere tiår, melder Sveriges Radio.

BACONMANKO: Svenske matbutikker melder om mangel på bacon og andre svinevarer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
BACONMANKO: Svenske matbutikker melder om mangel på bacon og andre svinevarer. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 7. februar: Vi skrev først at baconmangelen rammer Eurocash-butikkene ved grensen, men Axfood presiserer i en e-post at det kun gjelder svenske dagligvarebutikker som Willys og Hemköp, ikke Eurocash.

En av årsakene er ifølge Coop mangelen på fôr etter den varme og tørre sommeren i 2018. Dette førte til at mange grisebønder ble tvunget til å slakte flere dyr enn planlagt.

I tillegg merkes det i Europa og Sverige større etterspørsel på europeisk kjøtt fra Kina.

– Situasjonen har faktisk vært ganske kaotisk. Jeg har aldri vært med på noe lignende. Det er helt unikt. Det finnes ikke noe kjøtt på lager, så alt som kommer ut går rett i hyllene, sier Majsan Pense i Coop Sverige til nyhetsprogrammet Ekot.

Godt utvalg

Ole Lind, butikksjef ved Maximat Nordby, sier til Dinside at hos dem er det ingen mangel på bacon eller annen type svinekjøtt.

– Vi mangler ingenting, sier han.

Butikksjefen tror at det kan skyldes at de er tidlig ute med bestillingene, men også at de er store og benytter seg av flere leverandører.

– Vi snakket nylig med leverandørene og fikk ingen indikasjon på at det er noen utfordringer med levering, sier Lind til Dinside.

Ved Eurocash, som har flere butikker ved svenskegrensen, er også utvalget godt. I en e-post til Dinside skriver Axfood, selskapet som eier Eurocash, at de har flere leverandøralternativer som sørger for et godt produktutvalg i butikkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer