Både du og mobiltelefonen kan bindes

Mange av mobiltelefonene du nå får kjøpt til sponset pris, kan du ikke bytte til andre leverandører før bindingstiden er gått ut. Men du står fritt til å bytte abonnementsform hos operatøren du er bundet til.

Publisert

Både Telenor og NetCom selger nå sponsede telefoner med operatørlås. NetCom har gjort det i mer enn ett år allerede og har på den tiden solgt omkring 70.000 telefoner med operatørlås. Telenor innførte systemet like før sommeren, og har derfor ikke oversikt over hvor mange telefoner som er solgt med operatørlås.

Det har i flere år vært slik at du binder deg til et abonnement hos en spesiell leverandør når du kjøper telefon til subsidiert pris. Men selve telefonen har du likevel kunnet bruke hos konkurrenten, selv om du har måttet betale to abonnementer i en overlappingsperiode.

Bundet

Har din mobiltelefon operatørlås betyr det at du binder mobiltelefonen til den leverandøren som sponset den når du kjøpte den. Bindingstiden hos både Telenor og NetCom er på ett år. Før den tiden kan du ikke bruke mobiltelefonen med SIM-kort fra en annen mobiloperatør.

Mulig å bytte abonnement

Selv om du ikke kan bytte en låst telefon fra Telenor til NetCom eller omvendt, er det fortsatt mulig å endre abonnement. Både Telenor og NetCom selger kun operatørlåstelefoner i tilknytning til sine kontantkorttelefoner. Men finner du ut at et annet abonnement er mer lønnsomt for deg (for eksempel ved hjelp av vår mobiltelefonkalkulator), kan du altså bytte så lenge det nye abonnementet også leveres av det selskapet du kjøpte kontanttelefonen av i første omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer