Hvor mange feriedager har vi

Både Storbritannia, Frankrike og Finland har flere betalte feriedager enn Norge

Det stemmer at Storbritannia, Frankrike og Finland har flere betalte feriedager enn Norge. I tillegg til mange andre land. Det konkluderer Faktisk.no med etter en gjennomgang.

FERIE: Synes du at du har for lite ferie? Det er mange land som her mer ferie enn oss i Norge, viser en faktasjekk fra Faktisk.no Foto: Shutterstock/NTB scanpix
FERIE: Synes du at du har for lite ferie? Det er mange land som her mer ferie enn oss i Norge, viser en faktasjekk fra Faktisk.no Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Faktisk.no, en ideell organisasjon og uavhengig redaksjon for faktasjekk, sjekker jevnlig påstander som kommer fram i samfunnsdebatten og det offentlige ordskiftet i Norge.

Målet er å avdekke og forhindre spredningen av oppdiktede meldinger som utgir seg for å være ekte nyheter.

Denne gang har de sjekket en påstand fra Bergens Tidende, som nylig skrev at både Storbritannia, Frankrike og Finland har flere betalte feriedager enn Norge.

Som du kan lese nedenfor, er det faktisk helt sant at disse landene har mer betalt ferie enn oss i Norge - og i tillegg er det mange andre land som også har mer ferie:

Lurer du på når feriepengene kommer på konto og hvor mye du får i år? Les her:

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer