Bær og nøtter holder huden ung

Sunn mat kan gjøre mye for å holde huden ung. Her er 8 nyttige bær, nøtter og grønne matvarer som kan motvirke aldring.

Publisert
Sist oppdatert

BLÅBÆRHvorfor: Inneholder kraftige antioksidanter som motvirker frie radikaler, som skader cellene.Hvordan: Strø en håndfull blåbær over frokostblandingen eller grøten - eller bland dem med lettyoghurt.

PAPRIKAHvorfor: Gul, rød og oransj paprika inneholder mye antioksidanter som c-vitamin og betakaroten.Hvordan: Kutt paprikaen i skiver og ha den i wok’en.

SOLSIKKEFRØHvorfor: Inneholder, som mange andre frø, mye E-vitaminer. De samarbeider med C-vitaminene om å motvirke frie radikaler.Hvordan: Strø dem over salaten eller spis dem som snacks.

SPINATHvorfor: Inneholder mye av antioksidanten lutein, som går for å være bra for huden, og jern.Hvordan: Ha spinat i salaten.

MELON Hvorfor: Inneholder mye C-vitaminer og betakaroten - og mye vann, som er bra for huden.Hvordan: Snacks. Ta en båt nå og da.

AVOKADOHvorfor: Inneholder enumettede fettsyrer, som er sunt av flere årsaker. Olje fra avokado gjør huden mykere.Hvordan: Ha avokadobiter i salaten, eller fyll en halv avokado med reker til lunsj.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer