Bærer du babyen på feil arm?

Det kan avsløre fødselsdepresjon.

Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com
Illustrasjonsfoto: Colourbox.com Foto: Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gråting, bleieskifting og våkenetter kan gjøre de første ukene og månedene med en ny liten tass i huset til noe helt annet enn idyll. Men mens det er normalt å ha et visst stressnivå, kan det for enkelte ende med depresjon, ifølge britiske forskere.

De har oppdaget en ganske overraskende metode for hvordan du kan plukke opp faresignalene: Plasserer du babyen i høyre arm når du skal vugge ham, kan det nemlig være et tegn på at du kjemper med ekstremt stress, skriver nettstedet LiveScience.

Siden så mange som ti prosent utvikler fødselsdepresjon, er det viktig å være oppmerksom, understreker forskerne.

Stadig flere utvikler fødselsdepresjon. Les mer her:

Høyre arm et faresignalTidligere forskning har vist at de fleste mødre bærer barna på venstre side, enten de er venstre- eller høyrehendte. I den nye studien som omfattet 79 nybakte mødre og babyer, fylte mødrene ut et skjema om sin mentale helse og ble observert mens de holdt babyene.

Det viste seg da at 86 prosent av mødrene som ikke viste tegn på stress eller depresjon, vanligvis holdt babyene i venstre arm. 32 prosent av mødrene som viste tegn på forhøyet stress, holdt barna i høyre arm.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer