Bak inn kredittgjelda

Er du lei av skyhøye renter på bruk av kredittkortet? Du kan spare rentekroner på å bake gjelda inn i boliglånet.

Publisert
Sist oppdatert

Lavere rente er hovedgrunnen for å bake kredittgjelda inn i boliglånet. Rentenivået på kreditt og boliglån er svært ulikt.

Dette sparer du

DnBs Mastercard har for eksempel en effektiv rente på vel 26 prosent ved en kredittsaldo på 10.000 kroner. De billigste boliglånene i dag har en effektiv rente på mellom sju og åtte prosent for et millionlån innenfor 60 prosent av boligprisen.

- Det spiller ingen rolle i hvilken bank eller finansieringsselskap du har kredittgjeld. Refinansierer vi lånet, får du utbetalt de ekstra pengene uten at vi spør hva du bruker dem til, sier Geir Falkenberg, assisterende informasjonsdirektør i Den norske Bank.

Pengene bruker du til å kvitte deg med kredittgjelda. Fire forhold regulerer dine sjanser for at banken går med på en refinansiering:

Dette gjør du

1. Hvor hardt belånt er boligen din? 2. Hvor mye har du betalt ned på lånet?3. Hvor mye har boligen steget i verdi?4. Hvor god betalingsevne har du?

- Dersom vi har sikkerhet for lånet og du har betalingsevne, er det gode sjanser for at du kan bake kredittgjelda inn i boliglånet, sier Tore Westhrin, informasjonssjef i Nordea.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer