Baking

Bak selv og spar tusener

Det er mye å spare på å bake brødet selv, og denne oppskriften er så enkel at alle kan klare det.

HJEMMELAGET: De enkleste brødene koster lite, krever minimalt med innsats, men smaker ellevilt mye bedre enn billige butikkbrød. Foto: Elisabeth Dalseg
HJEMMELAGET: De enkleste brødene koster lite, krever minimalt med innsats, men smaker ellevilt mye bedre enn billige butikkbrød. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nordmenn er gode på mye, og er det én ting vi er litt ekstra gode til, er det å spise brød.

Prisen på butikkbrød varierer enormt, men om du hopper over de aller rimeligste koster det store flertall av brødene gjerne mellom 30 og 50 kroner, noe som gir en kilopris fra rundt 40 kroner. Legger vi til grunn at vi spiser omtrent 75 kilo brødvarer per person gir dette en årlig brødutgift på 3000 kroner per person, cirka 12 000 kroner for en familie der noen spiser litt mer - andre litt mindre - enn snittet.

Baker du selv, kan en familie på fire spare drøyt 9000 kroner i året, om du bruker denne oppskriften.

Vi har gått utifra en lavterskeloppskrift alle kan klare, og kostnaden for et brød er 10,47 kroner i uke 22, 2022. Vi har veiet de siste fem brødene vi har bakt, og snittvekta er 1,087 kilo, som gir en kilopris på 9,63 kroner. Dette vil altså utgjøre 772,50 kroner per person, eller 2889 kroner per familie på fire.

Du kan altså spare 2227,50 kroner i året på å bake brødet selv, en familie kan spare 9111 kroner. Og da har vi ikke en gang begynt å snakke om hvor mye bedre det smaker med hjemmebakt brød!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.