Julekampanjer:

- Baksiden av medaljen

Flere butikker er utsolgt for Freia Melkesjokolade etter priskutt.

UTSOLGT: På Meny butikken på Union Brygge er det tomt for forrige ukes kampanjesjokolade fra Freia, men det er fortsatt både sjokolade - og billig sjokolade - å få. Foto: Privat
UTSOLGT: På Meny butikken på Union Brygge er det tomt for forrige ukes kampanjesjokolade fra Freia, men det er fortsatt både sjokolade - og billig sjokolade - å få. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Priskrigen på julevarer er godt i gang, men de aller største lokkeprisene har latt vente på seg. Følgelig er det ikke like store problemer med tomme hyller som det pleier, det er både gräddost, sennep, marsipangriser og ribbe å få kjøpt.

Selv julebrussaften er å finne i de aller fleste butikker.

Det er likevel ett unntak. Blant årets juletilbud har Freia Melkesjokolade sneket seg inn som et gunstig tilbud: 200-gramsplatene har blitt solgt for i underkant av 20 kroner, og det har etterlatt seg store, tomme hull i hyllene. Også i nettbutikken får vi beskjed om at de fleste store sjokoladeplatene fra Freia er midlertidig utsogt.

- Det som er problemet med prisdumping er at varer blir oftere utsolgt. Det er baksiden av den medaljen, sier Nina Horn Hynne, kommunikasjonssjef i Meny, til DinSide.

MIDLERTIDIG UTSOLGT: Det er tomt for Freias store melkesjokolader enn så lenge hos Meny.no der vi holder til. Prisen er forøvrig satt tilbake til 19,53 kroner etter litt prisheng i systemet mandag formiddag. Skjermdump: Meny
MIDLERTIDIG UTSOLGT: Det er tomt for Freias store melkesjokolader enn så lenge hos Meny.no der vi holder til. Prisen er forøvrig satt tilbake til 19,53 kroner etter litt prisheng i systemet mandag formiddag. Skjermdump: Meny Vis mer

Det er likevel ingen grunn til bekymring.

- Jeg har snakket med kampanjeansvarlig hos oss, og han kan fortelle at det ikke er noen varer vi er utsolgt for. Det kjøres løpende ut varer fra lager, og det gjelder også for sjokoladene fra Freia.

- Planlagt i lang tid

Hos Coop selger de fem plater for 100 kroner som medlemskupp, altså et tilbud til alle som er Coop-medlemmer.

- Dette er noe vi har planlagt i lang tid, og vi har derfor sørget for å ha nok varer tilgjengelig, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop, til DinSide.

Han presiserer at det kan hende at det midlertidig kan være tomt i hyllene, men at det da sannsynligvis vil skyldes at butikken ikke har rukket å fylle på i hyllene.

Også hos Rema 1000 og Kiwi var det sjokolader i hyllene mandag morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer