Baksmell? Gjør dette

Slik får du råd til restskatten.

BETALT FOR LITE SKATT: I disse dager er mange opptatt av når skattepengene kommer inn på konto, men det er også en god del nordmenn som må betale restskatt. De bør legge en plan, mener forbrukerøkonom. Foto: Per Ervland.
BETALT FOR LITE SKATT: I disse dager er mange opptatt av når skattepengene kommer inn på konto, men det er også en god del nordmenn som må betale restskatt. De bør legge en plan, mener forbrukerøkonom. Foto: Per Ervland. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nå har mange fått penger igjen på skatten inn på konto. Samtidig viser foreløpige beregninger fra Skatteetaten at rundt 800.000 nordmenn har betalt for lite skatt, og at de dermed får restskatt.

Gjennomsnittlig restskatt er på hele 18.300 kroner.

- Å betale restskatt kan være en skikkelig nedtur, men heldigvis finnes det gode råd for at det skal svi minst mulig i lommeboka. Mye restskatt blir fort en stor belastning på privatøkonomien, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1.

Frister og forsinkelsesrenter

For å unngå forsinkelsesrenter, er det lurt å betale i tide, ifølge Gundersen.

Er baksmellen større enn tusen kroner, deles beløpet i to like store innbetalinger. De som får skatteoppgjøret i juni, har frist for første betaling 20. august og eventuelt andre betaling 24. september.

De som får skatteoppgjøret etter sommeren, har tre ukers betalingsfrist på første betaling og åtte ukers frist på den andre betalingen.

- Bruk egne penger

Først og fremst er det smart å lage seg en plan for betaling av restskatten. Når du vet når og hvor mye du skal betale, kan du lettere planlegge hvordan du skal fremskaffe pengene, både med oppsparte midler, kutt i utgiftene og gjennom ekstra inntekter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer