Bakteriene som gir magebalanse

Å så igjen tarmen med store mengder melkesyrebakterier er gunstig for å gjennopprette en god tarmflora og få et bedre næringsopptak. Dette bør alltid gjøres etter en antibiotikakur eller etter lengre perioder med mye inntak av søtsaker, mat med mye konserveringsmidler eller lite frukt og grønnsaker.

Publisert
Sist oppdatert

Av Dr. Bernt Rognlien

[Debatt: Alternativ medisin]

Alle går vi rundt med nærmere en kilo bakterier i tarm hele tiden. Hadde vi gått rundt med en kilo bakterier smurt utenpå huden vår, hadde det vært innlysende for alle at forstyrrelser i denne bakteriefloraen kunne gi sykdom.

Huden vår er en mye tykkere og bedre infeksjonsbarriere enn tarmveggen, derfor arbeider over 80% av immunapparatet vårt hele tiden opp mot tarmoverflaten for å beskytte oss mot sykdomsutløsende faktorer og mikrober i tarmen. Den viktigste delen av immunapparatet i tarmen er de gode tarmbakteriene - melkesyrebakterier - ulike lactobasiller og bifidus bakterier. Disse bakteriene skal dominere i bakteriefloraen i tarm, de beskytter oss mot sykdom. En sunn økologisk balanse i tarmen, er viktig for en god fordøyelse og et godt næringsopptak. I en sunn tarmflora er det 4 - 500 ulike bakterier som lever i økologisk likevekt.

Forstyrres den økologiske balansen i tarm, forstyrres næringsopptaket. Da kan det også dannes gjæring eller oppvekst av farlige bakterier som produserer giftstoffer og skader kroppen vår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer