Ball er best mot snorking

Du kan prøve dyre operasjoner eller medisiner. Men det beste for å få slutt på snorkingen er fortsatt en tennisball i pysjamasen.

Publisert
Sist oppdatert

Snorking er ikke bare et problem som rammer eieren av drøvelen. Lidelsen er også et problem for familie og sengepartner som holdes våken av ulyden.

Men i tillegg til belastningen på ekteskapet kan snorkingen også være et stort helseproblem for den det gjelder. Søvnkvaliteten blir sterkt redusert og mange som snorker opplever også korte stopp i åndedrettet i løpet av natten. Såkalt søvnapnea er en belastning for hjertet og er årsak til mange andre problemer som uopplagthet og depresjoner.

Tennisball i ryggenForskjellige operasjoner og skinner til munnhulen kan være til hjelp for deg som plages av snorking. Men mye tyder på at du først bør forsøke en svært enkel og billig kur:

Australske forskere har nå undersøkt vår eldste effektive kur mot snorking - å sove med en tennisball festet på ryggen. De kom frem til at dette trikset kan hjelpe 80 prosent av alle snorkere, både i forhold til ulyden og med ufrivillige pustestans i løpet av natten.

Tennisballen tvinger snorkeren til å sove på siden eller på magen. Om han i løpet av natten snur seg på ryggen vil den ubehagelige ballen føre til at han endrer posisjon. Og fra siden eller på magen er det langt lettere for luftveiene å få fri flyt uten å sette drøvelen i sving.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer