Bamse må også bade

Tre av ti småbarnsforeldre vasker aldri barnas kosedyr. Ifølge Norges Astma- og Allergiforbund bør Bamse bade minst fire ganger i året.

Publisert
Sist oppdatert

En kosebamse er gjerne med barnet over alt. I barnehagen, i butikken, ute på plenen, i grusen og til slutt i sengen.

- Er barnet eller noen andre i familien allergiske mot husstøv, pollen eller dyrehår, er det spesielt viktig å holde kosedyrene rene, sier rådgiver Helle Stordrange Grøttum i Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF).

En undersøkelse gjort av Pampers i samarbeid med NAAF, viser at tre av ti småbarnsforeldre aldri vasker barnas kosedyr. Resten vasker Bamse minst én gang i året.

- Avføringen fra de mange tusen husstøvmiddene som holder til i en vanlig kosebamse kan utløse allergiske reaksjoner. Bamsene samler også vanlig støv, skitt og for eksempel dyrehår som mange er allergiske mot, sier Stordrange Grøttum.

En annen ting man bør huske på er å vaske tommelen, det er den skitneste delen på kroppen.

Flinke foreldre- Jeg trodde faktisk ikke så mange vasket kosebamsene. Derfor er jeg positivt overrasket over at sju av ti faktisk putter Bamse i vaskemaskinen innimellom, sier hun.

For at kosedyrene skal bli så rene som mulig, anbefaler hun å vaske dem på 60 grader, såfremt merkelappene ikke sier noe annet. De kan også fryses for å drepe midd, bakterier og eventuelt lus, men må ristes godt etterpå for å fjerne de døde middene og avfallstoffene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer