Rettigheter

Band avlyste - festival må dekke kundens dagspass

Da Blink-182 avlyste spillejobben sin, ville festivalen Tons of Rock ikke dekke dagspassene til den skuffede kunden. Nå har Oslo tingrett slått fast at de må det.

AVLYSTE: California-bandet Blink-182 kom likevel ikke til festivalen Tons of Rock i 2017, her fra en konsert i USA. Da ville kunden ha tilbake pengene for dagspass han hadde kjøpt for å overvære bandet sitt - noe retten gir han medhold i at han skal ha. Foto: NTB Scanpix
AVLYSTE: California-bandet Blink-182 kom likevel ikke til festivalen Tons of Rock i 2017, her fra en konsert i USA. Da ville kunden ha tilbake pengene for dagspass han hadde kjøpt for å overvære bandet sitt - noe retten gir han medhold i at han skal ha. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da det i november 2016 ble annonsert at Blink-182 skulle spille på festivalen Tons of Rock i Halden sommeren 2017, og for første gang i Norge, kjøpte en nordmann to dagspass for å overvære konserten med California-bandet sammen med broren sin.

I mai 2017 kom derimot beskjeden om at bandet hadde avlyst alle konserter i Skandinavia.

Nordmannen ba om pengene tilbake for billettene, som ikke lenger var interessante for ham, noe Tons of Rock ikke ville gi ham. Etter å ha klagd til Forbrukerklageutvalget (FKU) kunne utvalget derimot slå fast at han skulle ha pengene tilbake - men uten at festivalarrangøren ville gi etter.

De tok saken videre til retten, og 7. november i år avla Oslo tingrett dom i saken.

- Overrasket over dommen

Spørsmålet som Oslo tingrett nå har tatt stilling til, er retten til å heve kjøp av dagsbilletter til en festival der det er blitt endringer i programmet.

I dommen sier retten seg enig i Forbrukerklageutvalgets konklusjon - altså må Tons of Rock dekke prisen for dagspassene, og forbrukerens saksomkostninger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer