Bandt boliglånsrenta i 2009:
- Skulle hatt mer is i magen

Silje valgte å binde renta på halve boliglånet sitt i mars 2009. I dag ville hun ikke gjort det.

FASTRENTE: Sett at renten på boliglånet ditt økes gang på gang, hva ville du gjort da? For mange kan det være fristende å stoppe renteøkningen ved å binde renten, men det er ikke sikkert dette er mest lønnsomt i lengden. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
FASTRENTE: Sett at renten på boliglånet ditt økes gang på gang, hva ville du gjort da? For mange kan det være fristende å stoppe renteøkningen ved å binde renten, men det er ikke sikkert dette er mest lønnsomt i lengden. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2006 hadde Silje Danielsen nettopp kjøpt sin første bolig på Skøyen i Oslo. Hun hadde tatt opp lån på rett over 1,5 millioner kroner og hadde flytende rente på 3,85 prosent.

I mars 2009 valgte hun imidlertid å binde renta på halve lånet sitt.

- Jeg bandt den til 5,1 prosent med ti års bindingstid, for flytende rente gikk jo bare høyere og høyere opp, sier 37 år gamle Danielsen til Dinside.no.

- Skulle hatt mer is i magen

Danielsen forklarer at hun valgte fastrente på halve lånet for å mer forutsigbarhet, ettersom rentene bare økte og økte. Når hun ser tilbake i dag, derimot, mener hun valget heller handler om at hun hadde lite erfaring med å ha høy gjeld.

I dag ville hun heller beholdt flytende rente og opprettet en sparekonto for å takle de økte renteutgiftene.

- Jeg skulle hatt mer is i magen. Jeg ville ikke gjort det samme i dag, sier Danielsen.

Måtte betale 30.000 kroner i overkurs

Da Danielsen kjøpte hus og cashet ut det resterende fastrentelånet i 2017, måtte hun betale rundt 30.000 kroner i overkurs til banken.

Overkurs er noe du må betale hvis du velger å avslutte fastrentelånet før bindingstiden er over. Da kan banken kreve erstatning for eventuelt tap de får av at du ikke er deres lånekunde lenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer