Privatøkonomi

Bank eller forbruk - hvor er sparepotensialet størst?

Bankdirektør kritiserer forbrukerøkonomene for å underkommunisere det han mener er det beste sparerådet. Dinside sjekker hvor det er mest å spare.

HVOR DU KAN SPARE MEST: Bankdirektør og forbrukerøkonom er uenige om hvor det er mest å spare - på boliglån eller småbeløp i hverdagen. Les mer i saken under, og se hva Dinside fant ut da vi sjekket. Foto: Shutterstock og Eilin Lindvoll.
HVOR DU KAN SPARE MEST: Bankdirektør og forbrukerøkonom er uenige om hvor det er mest å spare - på boliglån eller småbeløp i hverdagen. Les mer i saken under, og se hva Dinside fant ut da vi sjekket. Foto: Shutterstock og Eilin Lindvoll. Vis mer
Publisert

I disse dager er det mange som er i en annen økonomisk situasjon enn de var for kun få uker siden. Likevel kan de mer pengesterke dagene føles som et fjernt fortidsminne det er vanskelig å framkalle.

Permitteringer, dagpenger, lavere boliglånsrente, fondssparing som stuper, samt stengte frisørsalonger, utesteder og andre steder du gjerne brukte litt penger i hverdagen - dette er bare noe av det som preger mange av oss nå.

Og økonomiekspertene er stadig ute i mediene for å gi sine beste råd til vanlige forbrukere. Det er derimot uenighet om hva som er den beste sparingen.

Mener det beste sparerådet underkommuniseres

Torvald Kvamme, direktør i Bulder Bank, stiller seg kritisk til rådene han mener forbrukerøkonomene i andre banker gir til avisene og i diverse TV-program, for eksempel Luksusfellen.

Han mener at forbrukerøkonomene ofte gir råd om å kutte de små utgiftene i hverdagen, som kjøpekaffen på vei til jobb eller abonnementene du kun bruker en gang iblant.

Det er andre steder du kan spare mer enn å kutte disse «hverdagsgledene», ifølge ham.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer