Kredittkort-forsikring

Bank Norwegian «sponser» daglig­varer for noen kunder

Permitterte, arbeidsledige eller sykmeldte kan få inntil 10.000 kroner fra kredittkortselskapet til mat og andre ting de trenger når lommeboka er tynnere enn vanlig.

«MATKUPONG»: Bank Norwegian blir den første banken i Norden som tilbyr kostnadsfri dagligvareforsikring i kredittkortet. Forsikringen dekker én måneds forbruk av dagligvarer for dem som er permittert, arbeidsledig eller sykemeldt. Foto: Bank Norwegian
«MATKUPONG»: Bank Norwegian blir den første banken i Norden som tilbyr kostnadsfri dagligvareforsikring i kredittkortet. Forsikringen dekker én måneds forbruk av dagligvarer for dem som er permittert, arbeidsledig eller sykemeldt. Foto: Bank Norwegian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange nordmenn har opplevd å bli permitterte, arbeidsledige og/eller sykmeldte i år - og da får de fort mindre inntekt å rutte med hver måned.

Når du får mindre inn på konto, må det gå mindre ut, så da blir det brått slutt på å unne seg «det lille ekstra». Men, noe må vi jo ha uansett inntekt - for eksempel mat.

«Sponser» matbudsjettet

Derfor er det en gledelig nyhet for mange i utsatte livssituasjoner at Bank Norwegian lanserer en egen, kostnadsfri dagligvareforsikring innbakt i kredittkortet, som dekker én måneds forbruk av dagligvarer for kunder som blir nettopp permittert, arbeidsledig eller sykemeldt.

- Vi har sett behov for å tilpasse produktet vårt til dagens situasjon, og vi håper dagligvareforsikringen kan bidra til å gjøre hverdagen litt enklere og tryggere for kundene våre, sier produktsjef Torstein Røed til Dinside.

DREAMS: Denne appen skal gjøre det enklere for deg å betale ned gjeld. Video: Dreams Vis mer

Dette er dagligvareforsikringen

Den nye kredittkortforsikringen dekker én engangsutbetaling tilsvarende én måneds forbruk av dagligvarer dersom kortkundene blir sykemeldt, permittert eller arbeidsledig.

Utbetalingen regnes ut fra gjennomsnittet av hva kundene har kjøpt dagligvarer for med Bank-Norwegian-kortet sitt de siste tre måneder før permitteringen/arbeidsledigheten/sykmeldingen skjedde - med en øvre grense på 10.000 kroner.

Kredittkortkundene betaler ingenting for forsikringen, og det er bare kunder som er 100 prosent permittert, arbeidsledig eller sykemeldt i minst 30 dager som får engangsutbetalingen.

Forsikringsutbetalingen settes direkte inn på kundens Bank Norwegian-kort, og pengene er ikke låst til bare dagligvarer selv om det er ut fra dette forbruket betalingen beregnes.

Denne nye tjenesten ble tilgjengelig fra 3. desember.

Forbrukerrådet: Sjekk prisen på kortet

Fagdirektør Jorge Jensen i Forbrukerrådet påpeker at han har sett tidligere former for arbeidsledighetsforsikringer på forbrukstjenester med vilkår som dessverre gjør forsikringen nesten verdiløs - uten at han mener Bank Norwegians dagligvareforsikring er det.

- Én måneds forbruk av dagligvarer vil i seg selv være kjærkomment for dem som blir arbeidsledige og kvalifiserer til utbetaling, men om det lønner seg beror jo også av hvor mye og lenge de må betale på kredittkortet før de kan forsikringen i bruk, sier Jensen til Dinside.

På Finansportalen har de valgt å se bort fra tilleggstjenester kredittkortene inkluderer når de rangerer dem, fordi det forstyrrer prisbildet. De vektlegger prisen på kreditt når de rangeres, da de mener det er det forbrukere bør fokusere på.

- I vår oversikt kommer Bank Norwegian brukbart godt ut, uavhengig av tilleggstjenester som dette. De tilbyr kredittkort blant de 11 beste av i alt 256 kredittkort som finnes i markedet, sier Jensen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer