Banken for deg uten styring

Har du svart belte i shopping, men er ute av stand til å tygge tyggegummi og spare samtidig? DinSide har regnet ut hvilken bank som er best for deg som har boliglån, forbrukslån og som til enhver tid har trukket 20 000 kroner i kreditt på lønnskontoen.

Er du like glad i å bruke penger som å ta opp lån og kreditter. Velg riktig bank!
Er du like glad i å bruke penger som å ta opp lån og kreditter. Velg riktig bank! Vis mer
Publisert

Denne typer kunder behøver ikke ha dårlig råd. Flere banker DinSide har snakket med opplyser at slike kunder ofte er relativt unge mennesker med høy inntekt og ditto høyt forbruk. Dersom du kjenner deg selv igjen kan det være vel verdt å kikke nærmere på vår undersøkelse.

For eksempel kan kunder i SpareBank 1 Midt-Norge tjene 5.364 kroner per år på å bytte til vinneren av vår test: Bank Direkte Sandnes Sparebank. Det er mer enn nok til en ny BOSS-dress til nyttår!

Vårt scenario er som følger: Du har ingen innskudd i banken, hverken i form av BSU, ASM eller på høyrentekonto. Derimot har du et boliglån på 600.000 kroner som du ikke hadde nok sikkerhet til å få innen 60 prosent. Du har et forbrukslån på 40.000 kroner og du har til enhver tid trukket 20.000 kroner i kreditt på lønnskontoen. (Flere detaljer om lånene og kreditten finner du under tabellen).

På bakgrunn av dette har vi beregnet årskostnaden for begge lån samt kontokreditten. Og her er resultatet:

Noter til tabellenBoliglånet har flytende rente, er på 600.000 kroner innenfor 80% av takst og betales over 20 år med 12 terminer per år.Forbrukslånet på 40.000 kroner er et såkalt blancolån som ikke krever sikkerhet. Lånet skal betales over tre år med 12 terminer per år.Både boliglån og forbrukslån betales automatisk over lønnskonto.Lønnskontokreditten er på 20.000 kroner og er til enhver tid trukket helt opp. Vi ser kun på årlig rentekostnad for kontokreditten, etableringsgebyr er derfor ikke med i beregningen.Hos DnB må du i tillegg betale 50 kroner per måned for å være kunde (Årsgebyr for Mastercard og Visa er da inkludert)Trappelån i Sparebanken NOR medfører at renten går ned når lånet er nedbetalt til 60% av takst.Boliglånet i Fokus Bank er beregnet med betingelsene i det såkalte "førstehjemslån"Sandnes Sparebanks boliglånsbetingelser er som for "nøkkelkunder"Boliglån i Sparebank 1 Vest er beregnet etter "På egne ben" betingelser. Kunden må ha BSU konto ved opprettelse.Handelsbanken, Finansbanken, BN Bank, Norgeskreditt, Eiendomskreditt og Vesta A/S er ikke med i tabellen fordi ingen av disse bankene tilbyr usikrede forbrukslån og/eller kontokreditt

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.