Bankene forandrer seg

Kontantene forsvinner, og banken flytter til butikken.

Hva gjør du når det ikke går an å ta ut penger i banken?  Foto: Per Ervland
Hva gjør du når det ikke går an å ta ut penger i banken? Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Stadig færre banker lar kunden ta ut penger i filialen, og går over til å bli rene rådgivningsfilialer.

Med andre ord: Hvis du trenger hjelp til sparing, lån eller investering, da kan du trygt gå i banken. Men hva hvis du har mistet eller sperret kortet ditt, og ikke lenger kan gå i banken for å ta ut penger?

Nå blir det enklere å bytte bank

- Dette er veldig trist for de som baserer økonomien sin på kontantuttak. Det er ikke ofte jeg er i banken, men når jeg er der, møter jeg stort sett eldre mennesker, sier Odd Grann, tidligere generalsekretær i Norges Røde Kors, medlem av Det Sentrale Eldreråd i Oslo.

- Man må legge til rette for eldre. Stortinget ga ut en pressemelding i fjor der intensjonen deres var at informasjonssamfunnet skulle være for alle. Det er ikke slik i dag, sier Grann.

Legger penger under madrassen

Han er redd for at eldre som får lenger vei til banken, kommer til å ta ut mer penger av gangen, og legge dem under madrassen. De som ikke vil rette seg etter nye systemer, blir satt i en vanskelig situasjon.

- Det blir ikke noe enklere for eldre mennesker om man ikke får tatt ut penger i banken. Jeg vil si at det er et dårlig trekk ovenfor seniorer. Selv er jeg fullstendig enig i at det er fornuftig å bruke bankkort, og har hatt det hele veien selv. Men det er de eldre menneskene som ikke har bankkort fordi de ikke vil la andre ta del i deres personlige økonomi. De tror at når de gir fra seg kortet og slår koden i en skranke, så får folk vite om det, sier Grann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer