- Bankene gir deg ofte ikke hele rentekuttet

Ny tjeneste avslører banken din.

BILLIGERE BOLIGLÅN? Bankene melder nå om kutt i boliglånsrentene, men det er ikke alle som får fullt rentekutt. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
BILLIGERE BOLIGLÅN? Bankene melder nå om kutt i boliglånsrentene, men det er ikke alle som får fullt rentekutt. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Vi hadde to raske rentekutt på ei uke i mars - og torsdag forrige uke satte Norges Bank styringsrenta ned til rekordlave 0 prosent.

Det gikk ikke lang tid før første bank meldte at de ville senke rentene på boliglånene - og det er stadig flere banker som melder om rentekutt.

Som du kan lese av informasjonen som bankene sender ut til kunder og media, er rentekuttet beskrevet som eksempelvis: «Kutter rentene med inntil 0,4 prosentpoeng».

Men at banken kutter med inntil et bestemt prosentpoeng, betyr ikke at dette nødvendigvis er noe som du får nyte godt av - i alle fall ikke til det fulle, og i alle fall ikke i alle bankene.

Dette viser en undersøkelse av den ganske ferske tjenesten Renteradar.no, som skiller seg fra andre sammenlikningstjenester for boliglånsrenter ved at de i tillegg til å hente listeprisen fra bankene også henter lånerenter og lånevilkårene som andre låntakere faktisk har.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer