Bankene gir elendige råd

Forbrukerrådet slakter bankenes spareråd til forbrukerne.

(Illustrasjonsfoto: Per Ervland)
(Illustrasjonsfoto: Per Ervland) Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De to største bankaktørene, det mest profilerte rådgivningsforetaket og to sparebanker snubler og ”stryker” i Forbrukerrådets undersøkelse av finansiell rådgivning. Av totalt 62 kundemøter resulterte 35 i karakteren ikke bestått, som er et uakseptabelt nivå for finansinstitusjoner, melder Forbrukerrådet i dag.

Sparebank1 kommer dårligst ut, men også Acta, DnBNOR og Nordea synder gjentatte ganger mot regelverk og egne normer.

Det er manglende oversikt over totalkostnader ved investering, og mangler på skriftlig dokumentasjon som går igjen. Selgere av spareprodukt gir videre mangelfull opplysning om risiko - og det gis lite tid for kunden til å områ seg.

Har du blitt solgt et dårlig spareprodukt? Se om du kan kreve penger tilbake

Kundene får ikke vite nok

- Kundene har krav på å få vite hvor mye det reelt koster å gjøre en investering, sier Forbrukerrådets direktør, Randi Flesland.

Hun mener at når forbrukerne tilbys spareprodukter, må de få oversikt over sentrale opplysninger, som kostnader og dessuten alle former for gebyrer allerede i salgssituasjonen.- Det går tydelig fram av resultatene i undersøkelsen at det er nødvendig med en kvalitetssikring av både råd- og rådgivere i denne bransjen, påpeker Randi Flesland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer