Bankene som har fulgt Gjedrem

Flere storbanker har satt ned renta, men noen sitter fortsatt på gjerdet.

Nordea var først ut med rentekutt i går. Foto: Nordea
Nordea var først ut med rentekutt i går. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I går satte Norges Bank ned styringsrenta med rekordstore 1,75 prosentpoeng. I Nordea var de ikke sene om å kutte med de samme 1,75 prosentpoengene.

Norges største bank, DnB NOR, fulgte etter og kuttet renta med ytterligere 0,85 prosentpoeng. DnB NOR varslet også et rentekutt på 1 prosentpoeng den 5. desember, og banken har dermed kuttet renta med 1,85 prosentpoeng på 12 dager.

Handelsbanken kutter

Nå kommer også Handelsbanken.

- Vi har akkurat hatt rentemøte nå og besluttet å sette ned renta med ytterligere 0,75 prosentpoeng, sier administrerende direktør i Handelsbanken, Dag Tjernsmo til DinSide.

Dermed følger Tjernsmo opp det Handelsbanken lovte i går. Kuttet i Handelsbanken kommer etter at banken nokså nylig satte ned renta med 1 prosentpoeng. Handelsbanken opererer ikke med offisielle prislister slik de fleste bankene gjør, men Handelsbankens beste kunder kan glede seg.

- Beste boliglånsrente hos oss etter dette vil ligge mellom 4,50 og 4,60 prosent, og endringen vil tre i kraft fra slutten av januar, sier Tjernsmo.

Holdt banken din hva den lovte?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer