Bankene utsetter renteheving

Men du bør forberede deg på at det vil komme.

Nordea er en av bankene som avventer renteheving. Foto: Nordea
Nordea er en av bankene som avventer renteheving. Foto: Nordea Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Norges Bank onsdag satte opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 1,5 prosent er det ventet at bankene vil følge, men så langt har ingen banker fulgt opp med høyere låne- og innskuddsrente, ifølge NRK.

- Vi har sett at økonomien er i ferd med å stabilisere seg. Da blir også konkurransen mellom bankene mer normal, sier analysesjef Fridtjof Berents i Arctic Securities til NRK.

Husker du litt tilbake, var det høye pengemarkedsrenter som i fjor høst var skyld i at bankenes utlånsrenter lå unormalt mye over Norges Banks styringsrente. Nå fungerer imidlertid pengemarkedet svært godt igjen, og bankenes rente vil ligge nærmere styringsrenten i tiden som kommer.

Vil komme

Men Norges Banks renteprognoser viser en gradvis stigende rente de neste årene, og bankene vil måtte følge på. Dersom du har lån, bør du derfor forberede deg på at tidene med rekordlav boligrente snart er forbi. Til gjengjeld er det bedre nyheter for ivrige banksparere.

Om du lurer på hva utgiftene dine blir i tiden som kommer, kan vi hjelpe deg:

KALKULATOR: Så mye mer må du betale

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer