Bankene venter med å sette opp renten

Forrige uke la Norges Bank til rette for at lånet ditt skulle bli dyrere. Men bankene har ikke fulgt etter. Foreløpig.

Bankene er klare til å sette opp rentene sine. Det betyr dyrere lån eller mer igjen for sparepengene dine. Foto: Per Ervland
Bankene er klare til å sette opp rentene sine. Det betyr dyrere lån eller mer igjen for sparepengene dine. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Forrige uke tok sentralbanksjef Øystein Olsen grep, og økte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 2,25 prosent. Norges Bank la med andre ord til rette for at lånet ditt skulle bli litt dyrere.

Men i etterkant av møtet har det vært usedvanlig stille fra de største bankene i landet. Det ser ut som ingen vil være først med å ta den upopulære avgjørelsen om å sette opp utlånsrentene.

- Ligger rentehopp i luften

Likevel er det lite trolig at bankene lar renten stå stille veldig lenge. Flere banker varsler nå at en renteheving ligger og lurer rett rundt svingen.

- Det ligger et rentehopp i luften nå, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB NOR.

Han sier at en beslutning vil bli tatt i løpet av uken.

- Det er to ting som er avgjørende for om vi setter opp renten; markedsrenten og konkurransesituasjonen i Norge. Markedsrentene har gått opp en del siden sist, noe som tilsier et rentehopp, forklarer Midteide til DinSide.

Ser an konkurransesituasjonen

Fokus bank varsler også at en renteoppgang er på vei, men vil ikke konkretisere tidspunktet.

- Vi går i retning av en renteoppgang, men det er vanskelig å si akkurat når den kommer. Det kommer helt an på pengemarkedsrenten og konkurransesituasjonen, sier kommunikasjonsdirektør Bjørn Langli i Fokus Bank.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer