Bankenes rentebeslutning kan ta tid

Ekspertene tror Norges Bank setter opp styringsrenten i dag. Men det kan ta flere dager før bankene følger etter.

I dag klokken 14.00 forteller sentralbanksjef Øystein Olsen om styringrenten forblir 2 prosent en stund til. Om styringsrenten økes, skal du ikke se bort fra at bankene følger etter. Foto: Nancy Bundt, Montasje: Per Ervland
I dag klokken 14.00 forteller sentralbanksjef Øystein Olsen om styringrenten forblir 2 prosent en stund til. Om styringsrenten økes, skal du ikke se bort fra at bankene følger etter. Foto: Nancy Bundt, Montasje: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag klokken kommer sentralbanksjef Øystein Olsen med rentedommen. Om Norges Bank endrer styringsrenten får du vite her på DinSide nøyaktig klokken 14.00.

Dersom styringsrenten endres, er det sannsynlig at bankene også endrer rentene sine, men foreløpig sier de største bankene at de avventer situasjonen:

- Vi må først se hva sentralbanken sier, hva som blir beslutningen og hvilke kommentarer de kommer med. Så må vi se hvordan markedet og konkurransen reagerer, før vi eventuelt tar en beslutning om å endre rentene, sier informasjonssjef Aud Helen Rasmussen i DNB Nor, til DinSide.

Konkurrenten Nordea kommer også til å avvente situasjonen.

- Vi sier ikke noe, eller tar stilling til hva vi skal gjøre før den siste brikken av informasjon er på plass. Beslutningen som blir tatt vil vi ta til etterretning. Hvordan den påvirker markedsrenten, samt konkurransesituasjonen vil ligge til grunn for en endelig beslutning, sier informasjonssjef Thomas Sevang i Nordea.

Tåler du en renteøkning? Sjekk her

Kan ta flere dager

Eventuelle renteendringer i bankene kan drøye flere dager, noe alle med lån bør være glade for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer