Bankgebyrer: Her er ulvene

Hvilke banker er de mest gebyrkåte banker i landet? Vi har vurdert bankene etter tre kriterier: Prisen på nettbank, gebyrer generelt og total kostnad ved et normalt forbruk av banktjenester i løpet av ett år. Alle tall er innhentet av Norsk Famileøkonomi.

Publisert

Storebrand Bank, Handelsbanken, og DnB er verstingene hva angår bruk av manuelle tjenester. Storebrand Bank utmerker seg med sitt gebyr på hele 50 kroner dersom du vil betale en giro i kassen. DnB tar hele 60 kroner dersom du møter frem i banken for å overføre penger til konto i en annen bank. Kreditkassen, Finansbanken og BN Bank er ikke bedre, de har alle gebyrer på over 50 kroner for ulike manuelle tjenester.

Sparebanken Sør, SpareBank 1 Nord-Norge og Sparebanken Hedmark har de rimeligste gebyrene på manuelle tjenester.

Store prisforskjeller på "vanlig" bruk av banktjenester

Vurder nøye før du velger din bankforbindelse. Her varierer kostnadene enormt. I Totenbanken Direkte koster gleden av ett års normalt forbruk av banktjenester bare 100 kroner. I BN Bank koster bruk av de samme tjenestene hele 1.388 kroner.

Billigste nettbank

Også her vinner Totenbanken Direkte. Her er nettbanken helt gratis! Romsdals Fellesbank er "ulven", med en kostnad på 682 kroner.

Resulatene er basert på at du betaler 96 giroer per år over Internett og at saldo på brukskonto i gjennomsnitt ikke overstiger kr. 10.000,-.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer