– BankID er en grusom løsning

Jørgen Jacobsen var så lei at han like godt byttet bank.

Jørgen Jacobsen er ikke som andre kunder. Det var nemlig ikke pris som var det viktigste kriteriet da han skulle velge ny bank. For Jacobsen var det viktigere å slippe unna kodebrikken.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
Jørgen Jacobsen er ikke som andre kunder. Det var nemlig ikke pris som var det viktigste kriteriet da han skulle velge ny bank. For Jacobsen var det viktigere å slippe unna kodebrikken. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 var det svært få av oss som faktisk byttet bank. I fjor var det bare fem prosent som tok seg bryderiet med å bytte hovedbankforbindelse, mens seks prosent tok i bruk en ny tilleggsbank. De som bytter oppgir service og pris som hovedårsak til at de bytter bank.

Men hvor stort bryderi er det egentlig å bytte bank? Svært lite, skal vi tro Jørgen Jacobsen.

Les også: Nå vil banken være «partyfikseren» din

Endelig kvitt BankID

For Jacobsen var det hverken pris eller service som var utslagsgivende for bankbyttet. For denne bankkunden var det ønsket om moderne og smidige bankløsninger som sto øverst på ønskelisten. Kanskje ikke så rart når han selv jobber som programutvikler til daglig.

– Jeg synes at BankID er en grusom løsning. I hverdagen fungerer det mye bedre med en sms-løsning enn med kodebrikke. BankID er dessuten en utdatert teknologi, og Java-problemene snakker for seg selv, sier Jacobsen.

Hos Skandiabanken logger han inn i nettbanken med mobilen. Da er nettbanken alltid tilgjengelig, selv om kodebrikken kanskje ligger igjen hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer