BankID kan droppe Java

Mobiler, nettbrett og Windows 8 takler ikke BankID. Java er synderen, og kan derfor forsvinne.

JAVAS FORBANNELSE: Å basere noe på Java var sikkert lurt nok for ti år siden, men i dag er det mange som bruker enheter som ikke støtter teknologien. iPad, for eksempel. Der får man denne beskjeden.  Foto: Ole Petter Baugerød Stokke
JAVAS FORBANNELSE: Å basere noe på Java var sikkert lurt nok for ti år siden, men i dag er det mange som bruker enheter som ikke støtter teknologien. iPad, for eksempel. Der får man denne beskjeden. Foto: Ole Petter Baugerød Stokke Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2002 så tekno-Norge svært annerledes ut. Seks år før iPhone landet her til lands var internett noe de aller fleste brukte på PC-en, og kun på PC-en. Ettersom de aller fleste PC-er støttet Java (se faktaboks), ble denne teknologien valgt som plattform da BankID endelig så dagens lys dette året.

I dag har mange byttet ut PC-en med mobiler og nettbrett, som slett ikke støtter Java. Og fungerer ikke Java, fungerer ikke BankID. Dermed sitter tusenvis av nordmenn og irriterer seg over å ikke kunne logge seg på nettbanken eller betale nettbutikken fra sine håndholdte enheter.

Slik reagerte DinSide da vi fant ut at nettbankene ikke fungerte på iPad i 2010

I tillegg til dette, vil Windows 8 bli levert med en standard-nettleser som heller ikke støtter Java. Metro-versjonen av Internet Explorer støtter nemlig ingen programtillegg, inkludert det Java krever, og dermed blir BankID ubrukelig. På PC-versjonen av Windows 8 kan man starte en god, gammel nettleser for å omgå problemet, men spørsmålet er hvor mange som kommer til å gjøre dette.

– Jeg tror vi kommer til å få et problem, skriver utvikleren Marcus Almgren i bloggen til det Trondheims-baserte selskapet Signicat.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer