BankID på mobil lar deg sjekke selvangivelsen uten kodebrikke

Mulig for første gang, og en god anledning til å skaffe deg BankID på mobil.

GLEM KODEBRIKKE: Med BankID på mobil trenger du ikke lenger å ha kodebrikka tilgjengelig når du skal logge på nettbanken, eller sjekke selvangivelsen.  Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE
GLEM KODEBRIKKE: Med BankID på mobil trenger du ikke lenger å ha kodebrikka tilgjengelig når du skal logge på nettbanken, eller sjekke selvangivelsen. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg gleder meg. Vi tror virkelig dette blir en god forbedring for folk, sier kommunikasjonssjef Hege Steinsland i BankID til Dinside.

Så sent som november i fjor åpnet det offentlige for BankID på mobil. Og når selvangivelsen nå blir tilgjengelig, er det dermed første gang alle BankID på mobil-brukere kan sjekke den med kodebrikkefri BankID-innlogging.

Men de færreste får brukt muligheten: Av 3,4 millioner BankID-brukere er det nemlig bare 0,8 millioner som har skaffet seg BankID på mobil – omlag én av fire.

- Nå har man en god anledning til å hoppe over til noe som er mye mer fleksibelt, og litt gøy, sier Steinsland.

Her er det du trenger å vite for å ta steget du også.

LES OGSÅ: BankID på mobil er ikke appen du finner – den skulle løse Java-problemet som løste seg på en helt annen måte

 

Hva er BankID på mobil?

BankID på mobil handler ikke om å logge seg inn på nettbank og offentlige tjenester mobilen, men med mobilen. BankID på mobil bytter nemlig ut kodebrikka med mobiltelefonen.

Det betyr at du ikke lenger trenger å lete etter og fikle med kodebrikker, så lenge du har mobilen i lomma. Du trenger heller ingen app, da dette fungerer direkte på SIM-kortet ditt:

  1. På nettsida du vil logge inn på, på PC-en eller mobilen, velger du å logge deg inn med BankID på mobil, og skriver inn telefonnummeret ditt.
  2. Nettsida gir deg to ord, for eksempel «FIN BIL», som også dukker opp på mobilskjermen din. Du bekrefter at ordene samsvarer, og taster inn en firesifret kode på mobilen.
  3. Mobilen din sier fra til tjenesten at du faktisk er deg, og du blir automatisk logget inn på PC-en eller mobilen.
Dette fungerer nå altså også på ID-porten, som Skatteetaten bruker for å la deg sjekke selvangivelsen. Du kan se hvor raskt det går i videoen over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer