Betale med kort eller kontant?

- Bankkort er bedre enn kontanter i praktisk talt alle tilfeller

Men noen steder BØR du fylle lommeboka med kontanter.

KAFFE PÅ KORT? - Ikke noe problem, men bruker du kontanter er det lettere å spare penger ifølge økonomene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix.
KAFFE PÅ KORT? - Ikke noe problem, men bruker du kontanter er det lettere å spare penger ifølge økonomene. Foto: Shutterstock/NTB Scanpix. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En ny rapport fra Forbrukerrådet viser at betaling med kort og giro øker framfor de gode, gamle myntene og sedlene.

Likevel bruker fortsatt 21 prosent av oss kontanter daglig. Derfor mener Jorge Jensen, fagdirektør for finans hos Forbrukerrådet, at det er for tidlig å snakke om et kontantløst samfunn.

Fordelen med kontanter er at de er best på personvern, ifølge Jensen. Ulempen er at det blir stadig vanskeligere og dyrere å skaffe seg kontanter.

Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1, mener bankkort er det beste i nesten alle tilfeller:

– Jeg mener at kort er bedre enn kontanter i praktisk talt alle tilfeller, så lenge ikke mottaker krever kontantbetaling, sier han.

Kort brukes også til små summer

Noen kan synes det er dumt å bruke bankkort til å betale kaffekoppen til 20 kroner og har derfor noen småpenger tilgjengelig.

Jensen i Forbrukerrådet påpeker derimot at det ikke nødvendigvis er beløpets størrelse som er viktig for den enkelte forbruker.

– Vi ser at kort brukes på selv de minste beløp. Det er enkelheten og tryggheten knyttet til betalingsløsningene som er avgjørende, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer