Bannende nonner lever lenger

Selv de mest hellige blant oss har nok godt av en skikkelig utblåsning en gang i blant. De som vender det andre kinnet til dobler risikoen for å dø tidligere.

Publisert
Sist oppdatert

En undersøkelse av over 1000 amerikanske prester og nonner har kommet frem til nye resultater om sinne og levealder. Tallene viser at de som ikke er redde for å smelle med dørene også lever lenger.

Personlighet og helse- Målet med denne undersøkelsen er å finne ut av hvordan undertrykkelse av sinne henger sammen med levealder. Helt fra de gamle grekere har man antatt at det finnes en sammenheng mellom personlighet og helse og dette feltet har en lang tradisjon i medisinen, forklarer professor Robert S. Wilson ved Rush University Medical Center til HealthDayNews.

Banning hjelperUndersøkelsen har tatt for seg eldre prester og nonner over en periode på fem år. 164 personer døde i løpet av perioden. Disse ble blant annet rangert i forhold til hvordan de forholdt seg til å vise sin aggresjon eller undertrykke dårlig humør.

Når disse ble rangert på en liste viste det seg å være en stor forskjell på de 10% mest utagerende i forhold til de 10% frommeste av guds tjenere.

Blant de som var mest tydelige i å vise sinne og smelle med dørene var risikoen for en tidlig død halvert. Blant denne gruppen var det også mange som innrømmet at de av og til brukte språklige uttrykk som ikke akkurat passer seg i en kirke. Taperne i undersøkelsen var de som foretrakk å sture for seg selv uten å vise det til andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer