Barbecue-saus er faktisk sunt

Gladnyhet for alle som liker grillmat.

BRA MED BBQ-SAUCE: Sausene forskerne testet inneholdt massevis av antioksidanter, noe som er med på å styrke immunforsvaret ditt.  Foto: Foto: colourbox.com
BRA MED BBQ-SAUCE: Sausene forskerne testet inneholdt massevis av antioksidanter, noe som er med på å styrke immunforsvaret ditt. Foto: Foto: colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å grille. Og nå har det dukket opp enda en god grunn til hvorfor vi bør kose oss med grillmat, nemlig barbecue-saus.

Les også: Blåbærjuice gjør hjernen friskere

Stappfull av antioksidanter

Biologer ved the University of Western Ontario in Canada, har nylig funnet ut at de mest populære grillsausene og marinadene inneholder massevis av krydder, frukt og grønnsaker, som i tillegg inneholder antioksidanter, ifølge Telegraph.co.uk.

Les også: Dette er verdens sunneste måltid

Og det er antioksidanter som er årsaken til at grillsausene blir sunne. De er blant annet kjent for å bekjempe sykdommer som kreft, hjerteproblemer, slag, Alzheimers, artritt og grå stær. Kort fortalt: antioksidanter styrker kroppens immunforsvar.

Les også: Supermatvarer du ikke spiser

Testet syv sauser

Forskerne testet ut syv populære grillsauser av ulike merker, som primært inneholdt urter og krydder. Alle grillsausene var lett tilgjengelige på supermarkedet, og inneholdt blant annet hvitløk, urter, honning, sitronpepper, sesamingefær, rød grillet paprika og teriyaki.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer