Barbering

Barbering av uønsket kroppshår er nok fremdeles en av de vanligste hårfjerningsmetodene, og er nok av de billigste metodene, på kort sikt. Til gjengjeld varer det ikke så lenge før håret er tilbake.

Publisert
Sist oppdatert

Manuell barbering

Fordelen med å barbere seg er at det er fort gjort, du kan gjøre det selv, og du trenger ikke noe avansert utstyr. I tillegg er det enkelt å få fatt i brukerutstyr, du kan kjøpe det på butikken på hjørnet, i parfymerier, 24-timerskiosker, et cetera.

Ulempen er nok at det kan være vanskelig å komme til enkelte steder på kroppen, og når håret vokser ut blir det stivt og skarpt, som gjør at det kan føles som om man har fått kraftigere hårvekst.

Du kan barbere deg nårsomhelst og hvorsomhelst, men du er ganske avhengig av varmt vann for godt resultat. En fordel er også at det ikke spiller noen rolle hvor langt håret er - så lenge det ikke er lenger en cirka en centimeter. Du slipper med andre ord unna hårete periodene for å "spare" til håret er langt nok til å bli fjernet.

Varighet: 1-5 dager Smertefaktor: Lav, med mindre man har veldig sensitiv eller skadet hud. Pris: Engangshøvler får du fra 10 kroner. En høvel med to blader får du fra cirka 80 kroner. Påfyll av 5 barberblader koster fra 50 til 90 kroner. Barberskum koster fra 30 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer