Bare 2 glass hjelper!

Melk er en av de viktigste kildene til vitamin B12, som er vesentlig for å unngå demens. Dette viser ny forskning.

Økologiske basisvarer: For eksempel er økologiske  meieriprodukter både billigere og langt bedre i utvalg om du handler i Sverige. Foto: Colourbox.com
Økologiske basisvarer: For eksempel er økologiske meieriprodukter både billigere og langt bedre i utvalg om du handler i Sverige. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Hver dag får rundt 550 mennesker i Storbritannia diagnosen demens. I de fleste tilfeller dreier det seg om Alzheimers. Dette er en ordentlig epidemi, sier professor David Smith, ifølge avisen Telegraph.

Nå kan professoren ha funnet løsningen.

Ønsker du et langt liv med et friskt minne, bør du drikke nok melk. Det er fordi melk er en av de beste kildene til vitamin B12, som sørger for god kontakt mellom de forskjellige hjernecellene. På den måten unngås nevrologisk skade på hjernen.

Gap opp for bedre hukommelse Dårlig humør bedrer hukommelsen

Hjerne som skrumper

Dobbelt så mange eldre pasienter med lave vitamin B12-nivåer opplever at hjernen skrumper inn, sammenliknet med de som har høyere nivåer av vitaminet i blodet sitt. Det viser ny forskning fra Oxford University, som professor Smith står bak.

Alzheimers skyldes, som kjent, at et stort antall nerveceller i hjernen dør, og den totale vekten og omfanget av hjernen skrumper inn under sykdomsforløpet.

Vin krymper hjernen Ingen kur mot Alzheimer

Tredobling i Norge

Nå ønsker forskerne å utføre kliniske forsøk, og bevise at de kan være mulig å behandle hukommelsessvikt hos eldre med vitamintilskudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer